DNA, sechestru la Intercontinental București

Data publicării:
intercontinental-bucharest-2532589923-2x1 1

Potrivit unui comunicat remis Bursei de Valori București (BVB) de către Bogdan Alexander Adamescu, președinte al Companiei Hoteliere Intercontinental București SA, DNA a pus sechestru pe 130,96 milioane acțiuni deținute de Nova Group Investment Romania, companie deținută de familia Adamescu, la Intercontinental.

Totodată, DNA a pus sechestru și pe 274,23 milioane acțiuni deținute de offshore-ul cipriot cu acționari necunoscuți Mountbay Limited la compania hotelieră. Acesta fapt indică faptul că în spatele offshore-ul din Cipru stă tot Adamescu.

Presa a relatat că Mountbay și Nova Group sunt asociate într-o altă firmă, anume Zeta SPV Development care are drept administrator pe Bogdan Alexander Adamescu, unul dintre cei doi fii ai lui Dan Adamescu.

Compania Intercontinental are un număr total de 833 milioane acțiuni ceea ce înseamnă că sechestrul pus de DNA privește 48 din acțiunile companiei hoteliere.

Adamescu este acuzat de abuz în serviciu, spălare de bani, complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. Acuzele au legătură cu falimentul societăţii Astra.

Procurorii DNA susţin ca Dan Adamescu ar fi comis faptele în calitate de preşedinte al Consiliului de Supraveghere al Societăţii de Asigurare Reasigurare Astra S.A, în perioada 2011 - 2013, atunci când "a administrat în mod defectuos societatea Astra, în scopul obţinerii unor avantaje personale sau în favoarea grupului de firme afiliate".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri