Doi brokeri de asigurare şi-au pierdut dreptul de a mai intermedia contracte

Data publicării:
broker hepta 412129

Cei doi brokeri de asigurare sunt InterasigBroker de Asigurare şi Union First Insurance Brokers.

Cele două societăţi au fost verificate în 2013 de ASF, potrivit avocatnet.ro.

Interasig Broker de Asigurare a fost verificată în 21-23 octombrie 2013. Atunci, s-a constatat că prin Hotărârea Adunării Generale a Asociaţilor brokerului de asigurari din 30 mai 2013 s-a decis dizolvarea si radierea societăţii, potrivit Deciziei ASF nr. 13/2014, publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 125 din 20 februarie 2014.

Firma a notificat asiguratorii în legătură cu această decizie şi a anunţat că nu a mai intermediat prime de asigurare şi nu a mai încasat venituri din comisioane în 2013.

În aceste condiţii, ASF a aprobat cererea Interasig Broker de Asigurare de retragere a autorizaţiei de funcţionare.

Brokerul de asigurare este obligat să-şi notifice clienţii pentru achitarea plăţilor restante la contractele în derulare direct la asigurători.

Cel de-al doilea broker de asigurare - Union First Insurance Brokers – a fost verificat de ASF în septembrie şi octombrie 2013, potrivit Deciziei ASF nr. 15/2014, publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 125 din 20 februarie 2014.

După finalizarea operaţiunilor de control, ASF a constatat că în 2010 s-a dispus suspendarea activităţii societăţii, la cerere, pe o perioadă de trei ani.

Totodată, în august 2013, brokerul a transmis către ASF Hotărârea Adunării Generale a Asociaţilor din 1 iulie 2013 prin care s-a decis dizolvarea şi lichidarea voluntară a societăţii.

În perioadă în care activitatea brokerului a fost suspendată, acesta nu a încheiat niciun contract de intermediere cu asiguratorii, nu a intermediat prime de intermediere şi nu a încasat comisioane de la societăţile de asigurare/reasigurare.

Şi în cazul acestei societăţi, ASF a decis retragerea autorizaţiei de funcţionare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri