Două parcuri industriale noi vor fi construite în Vâlcea

Data publicării:
1543397 10151850888116231 327886072 n

Vestea deschiderii unui parc industrial în Bălceşti le-a dat speranţe localnicilor că-şi vor găsi un loc de muncă. 300 de oameni ar putea fi angajaţi după deschiderea platformei industriale.

„Stăm foarte prost cu locurile de muncă. Sunt câteva firme private dintre care câteva au intrat în colaps din cauza economiei naţionale. Sunt foarte mulţi șomeri. Nu ştiu numărul exact, dar sunt foarte mulți. Estimativ, aşa, cam 25-30% din populaţia activă”, susține Ion Beiu, viceprimarul oraşului Bălceşti.

Autorităţile locale au în plan să investească aproape un milion de euro pentru amenajarea parcului industrial. Iar suprafaţa de teren pusă la dispoziţie este de 10 hectare. Deja un cunoscut producători internaţional de mobilă s-a arătat interesat să construiască în zonă o fabrică de mobilă, mai ales că în zonă sunt oameni care ştiu meserie.

„A fost fabrică de mobilă aici, a fost secţie de subansamble sudate a Electroputere, unde se făceau carcase de motoare electrice, a fost cooperativa Constructorul şi cooperativa meşteşugăreacscă, unde era secţie de tâmplărie”, mai spune viceprimarul Ion Beiu.

Oamenii din zonă speră că tinerii vor avea unde să lucreze şi nu vor mai fi tentaţi să plece departe de familii.

Un al doilea parc industrial va fi construit lângă oraşul Drăgăşani, tot pe o suprafaţă de 10 hectare. Cele două platforme industriale vor deveni operaţionale în prima parte a acestui an.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri