După 9 ani de întârzieri și 6 termene ratate, unul dintre cele mai controversate proiecte din Germania va fi inaugurat

Data publicării:
Mehdorn To Lead Managment Board Of New Berlin Airport
Foto: Adam Berry/Getty Images

Mult așteptatul aeroport Brandenburg din Berlin va fi deschis pe 31 octombrie 2020, cu 9 ani întârziere față de termenul inițial, programat în martie 2011, informează BBC.

Finalizarea aeroportului Berlin-Brandenburg a fost întârziată aproape 10 ani, însă acum autoritățile sunt pregătite să dea undă verde construcției. Inițial, acesta urma să preia traficul de pe aeroporturile Tegel și Schönefeld, însă acum Schönefeld urmează să fie extins din cauza numărului mare de pasageri, iar Tegel s-ar putea să rămână în activitate.

Construcția aeroportului Brandenburg, aflat la sud de Schönefeld, a început în 2006 și trebuia să dureze 5 ani. Un amestec de greșeli de proiectare și scandaluri a transformat aeroportul într-o rușine națională, după ce șase termene de inaugurare au fost ratate succesiv.

Principalele probleme au fost:

- proiectul terminalului realizat de arhitectul Meinhard von Gerkan a trebuit refăcut cu o capacitate dublă, pentru că beneficiarul a dorit mai mult spațiu pentru magazine

- o companie implicată în proiect a dat faliment

- au existat probleme cu aspersoarele, ușile antifoc și cablajele, iar costurile au crescut

- un scandal de corupție

- s-a descoperit că aeroportul nu va mai fi suficient de mare până la momentul inaugurării

Acum, compania de certificare TÜV a acordat aeroportului calificativul de trecere. Urmează să fie efectuate testele operaționale și obținerea avizelor aviatice, însă autoritățile germane spun că nimic nu va mai sta în calea unui inaugurări la toamnă.

Editor web: V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri