După azerii de la Socar şi ruşii de la Gazprom, este rândul companiei de stat Kuweit Petroleum să îşi deschidă benzinării în România

Data publicării:
KPI

Un nou jucător îşi face loc pe piaţa benzinăriilor: gigantul de stat Kuweit Petroleum va deschide o staţie la Sibiu, informează Economica.net. Este prima benzinărie a companiei de stat în regiunea Europei de Est. O a doua benzinărie va fi deschisă lângă Autostrada A1, în judeţul Dâmboviţa.

Foto: kpc.com.kw

Staţia de alimentare din Sibiu, prima investiţie în retail din Europa Centrală şi de Sud-Est a companiei de stat kuweitiene, va avea o suprafaţă de 3000 de metri pătraţi. Cea din Dâmboviţa se va întinde pe 5400 de metri pătraţi.

Kuweit Petroleum are peste 2000 de benzinării deschise în Europa de Vest. Cele mai multe sunt operate sub marca Q8.

Kuwait Petroleum România SRL este deținută de două societăți cu sediul în Olanda: Kuwait Petroleum B.V. și Kuwait Petroleum Europe B.V., ambele având drept acționar Kuwait Petroleum Corporation, companie a statului din Peninsula Arabică.

Pe lângă compania kuweitiană, în ultimii ani, România a primit în piaţă giganţi petrolieri precum Socar, compania de stat din Azerbaidjan, şi Gazprom, gigantul rusesc – tot de stat. Ruşii şi azerii au planuri ambiţioase aici, vizând pe termen mediu o reţea de 120 de staţii, respectiv 300 de staţii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri