Duș rece de la Corina Crețu pentru Guvern. N-aveți proiecte mature pentru finanțare UE

Data publicării:
corina cretu2 1

Cu excepția proiectului de metrou București - Otopeni, Ministerul Transporturilor n-are proiecte care să fie prezentate spre finanțare UE pentru perioada ce începe în 2020. Penuria de proiecte uimește, în condițiile în care trebuie realizate mai multe autostrăzi, precum Sibiu - Pitești, Ploiești – Brașov sau Iași – Târgu Mureș iar discursul oficial este că nu sunt bani pentru acestea.

Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, a lansat un apel către Ministerul Transporturilor din România să pregătească "proiecte mature" pentru finanţare europeană, potrivit Agerpres.ro

"Sunt probleme în ceea ce priveşte capacitatea administrativă, nu s-a redus încă birocraţia, nu s-au redus procedurile, iar domeniul transportului este un domeniu în care România a pierdut bani. (...) Analizăm proiectul de metrou Gara de Nord-Otopeni, ultimul proiect depus de România pe Programul Operaţional Infrastructură Mare, şi nu mai avem proiecte noi, în afară de fazarea proiectelor de apă şi canalizare. Este important să se vină cu proiecte noi, pentru că, începând de viitor, se termină proiectele fazate până în 2020. Vestea bună este că aceste proiecte se vor termina, vestea proastă este că deja consumă din ceea ce ar fi trebuit să fie alocat pe proiecte noi din perioada 2014 - 2020. Fac un apel la Ministerul Transporturilor să pregătească proiecte mature, Sibiu-Piteşti, Piteşti-Constanţa, podul de la Brăila. Avem bani să începem din această perioadă de programare studiul de fezabilitate pentru autostrada Montana (Târgu Mureș – Iași, n.red.). Avem bani din Programul Operaţional de Infrastructură Mare, sunt surprinsă, toţi primarii îmi spun că primesc răspunsuri că nu mai sunt bani", a spus, vineri, Corina Creţu, la o dezbatere organizată la Cluj.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri