E. Hurezeanu: Fondurile UE pentru România ar putea fi diminuate din cauza problemei romilor

Data publicării:
hurezeanu la digiwolrd-2

E normal să îi intereseze cel mai mult problema cu romii. Îi preocupă dacă au romi în staţii de metrou şi acolo poate încă mai merge că Parisul e încă diluat în privinţa culorilor şi sunetelor. Poate şi sună bine în staţiile de metrou. Dar cu alba-neagra, cu furturi... Au probleme în provincii, la Paris”, a afirmat analistul Emil Hurezeanu.

Acesta a avertizat că problema romilor poate afecta relațiile dintre România și alte țări, precum și blocarea călătoriilor

Într-o bună zi, problema se poate transforma într-o mare dificultate pentru România. Pot să existe hotărâri pe fundalul agravării crizei în toate aceste ţări, mai ales că, în Franţa, criza îşi arată colţii serios, mult mai mult decât în Germania. Putem ajunge la o blocare a relaţiilor, a călătoriilor. O suspendare, o coaliţie a anumitor ţări, Franţa şi Germania care să ceară decontul”, a mai declarat Hurezeanu.

Jurnalistul a explicat că Uniunea Europeană ar putea să deconteze din cele 21,8 miliarde de euro, care reprezintă fondurile europene pentru România acordate pentru intervalul 2014 – 2020, cheltuielile pe care le are cu romii: ajutoare sociale, întreținere, expluzare sau chiar închisoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri