Economia României a crescut în trimestrul al II-lea cu doar 0,1% faţă de trimestrul I. Victor Ponta: Zic că nu e rău!

Data publicării:
ponta la guvern fb-4

3,7% creștere economică în semestrul I din 2015 (locul 2 în UE după Cehia și puțin peste Polonia) zic că nu e rău!...

Posted by Victor Ponta on Friday, August 14, 2015

Premierul se foloseşte de datele economice și pentru a-şi tachina din nou adversarii politici:

„3,7% creștere economică în semestrul I din 2015 (locul 2 în UE după Cehia și puțin peste Polonia) zic că nu e rău! (chiar dacă o să-mi ceară demisia Dna. Alina Gorghiu, că ea sigur făcea cel puțin 10%)”, scrie Victor Ponta pe Facebook.

PIB-ul României a crescut în trimestrul al II-lea cu doar 0,1% faţă de trimestrul I, ceea ce arată o stagnare, în condițiile în care, potrivit noului Cod fiscal, România se pregătește de scăderi de taxe și impozite. Sunt date economice încă provizorii, dar care arată că economia României a crescut mai puțin chiar și decât cea a Greciei.

Totuși, economia României a crescut cu 3,7 la sută în primele şase luni ale anului, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Chiar dacă avansul este considerabil, este o veste doar pe jumătate bună. Economia nu mai are acelaşi ritm de creştere ca în trimestrele anterioare. E adevărat că în trimestrul al II-lea, PIB-ul a crescut cu 3,2% faţă de trimestrul al II-lea din 2014, dar numai cu 0,1 la sută comparativ cu trimestrul I de anul acesta, ceea ce arată că economia pierde din avânt și, de fapt, stagnează, sunt de părere economiștii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri