Economist: Fiecare să-și pună bani deoparte!

Data publicării:
radu craciun

Recesiunea care va urma actualei creşteri economice este un lucru firesc, spune analistul economic Radu Crăciun. Invitat în emisiunea „În faţa ta” de la Digi24, acesta le-a recomandat românilor - inclusiv Guvernului - să înceteze cheltuielile şi să înceapă să strângă bani pentru perioada următoare: cea de criză.

„Cu siguranță trebuie să punem stop consumului. Răul primar la tot ce vedem acum e exarcerbarea consumului, care se regăsește în deficitul extern, în preţurile tot mai mari. Când un producător nu mai poate produce, spune: măcar să profit crescând prețurile. (...) De asemenea, consumul se regăsește inclusiv în creşterea cursului. Petrecerea, la un moment dat, se va sfârși, și fiecare trebuie să aibă puși deoparte bani care să-i permită să treacă peste o perioadă mai dificilă”, atrage atenția Radu Crăciun.
„Nu trebuie să ne imaginăm că orice recesiune va reprezenta o criză de magnitudinea celei din 2008-2009. Trebuie să înțelegem că recesiunea stă în firea lucrurilor. Economia evoluează în cicluri economice. Perioadele de avânt economic sunt urmate de scădere, iar scăderile economiei au fost urmate de creşteri de șomaj, stagnare sau scădere a salariilor. În acest sens spun că această petrecere nu va dura la nesfârșit”, a explicat economistul.

El are o recomandare de chibzuință și pentru Guvern. „Și Guvernul ar trebui să facă exact același lucru, să pună deoparte bani albi pentru zile negre, (...) să nu se îndatoreze excesiv, pentru că dobânzile nu vor rămâne scăzute la nesfârșit, vor fi și perioade de dobânzi mai mari”, a punctat Radu Crăciun.

Urmăriți mai jos toate explicațiile pe care Radu Crăciun le-a oferit în privința mersului economiei în emisiunea „În fața ta”:

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri