Efectele regionalizării. Taxele și impozitele se vor colecta local, regional și național

Data publicării:
taxe

Ministerul de Finanţe vrea să schimbe sistemul fiscal actual, pe trei trepte: impozite şi taxe care se vor colecta la nivel local, unele care se vor colecta la nivel regional şi cele care se vor colecta la nivel naţional.

Scopul este ca, pe viitor, cea mai mare parte a veniturilor să fie realizate la nivel local, iar executivul să vină doar cu surse de finanţare în completare şi, pe cât posibil, numai pentru proiectele mari, care nu pot fi susţinute de autorităţile publice locale.

România are o mare problemă cu veniturile încasate. Acestea nu au trecut niciodat[ de 33% din PIB. Prin acest proiect de schimbare a sistemului fiscal Guvernul speră să reducă şI birocraţia. Iar pentru a reuşi asta s-a început cu restructurarea ANAF.

În continuare se plimbă prea multe hârtii, se așteaptă prea mult. Cel care vrea să își plătească taxele încă are probleme. Nu vorbesc de cel care nu vrea și cel pe care îl căutăm în combaterea evaziunii fiscale. Vorbim de compania, persoana fizică ce vrea să își plătească taxele și impozitele și trebuie să stea pe la cozi, să umble pe la diverse oficii, ori informatizarea și debiroctratizarea. O mai bună organizare internă a ANAF era absolut necesară”, a declarat premierul Victor Ponta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri