EFECTUL DISCUŢIILOR CU FMI. Manageri privaţi în aproape toate companiile energetice

Data publicării:
27 2001fmidiscutii-46094

În decurs de câteva ore, Constantin Niţă, ministrul delegat pentru Energie, a dat răspunsuri diferite în legătură cu ce trebuie făcut în perioada următoare în problema managerilor privaţi.

„Ne asumăm privatizarea celor 15% de la Transgaz, ne asumăm introducerea managementului privat la câteva companii importante. Este vorba de Romgaz, de Nuclearelectrica şi Transgaz. Apoi ne asumăm începerea unor proceduri de privatizare pentru Electrica”, a declarat iniţial, Constantin Niţă, ministrul delegat pentru Energie.

După câteva ore petrecute la discuţii cu creditorii externi, declaraţia s-a schimbat: „Au fost discutate toate problemele legate de sectorul energetic, de privatizarea unor companii, de introducerea managementului profesionist la majoritatea companiilor energetice”.

Declaraţia este cu atât mai importantă cu cât vorbim de peste 40 de companii din această industrie. Printre cele mai mari companii energetice, altele decât cele numite de ministru, se află Electrica Furnizare, Transelectrica, Hidroelectrica, Compania Naţională a Huilei şi Societatea Naţională a Lignitului Oltenia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri