Electrica a fost listată pe bursele din București și Londra. Acțiunile au crescut cu 2% în primele ore de tranzacționare

Data publicării:
electrica lonmdra

Actualizare 13.16. După primele ore de tranzacționare, prețul titlurilor a crescut cu 2%. O acțiune a Electrica valorează în prezent 11,22 lei.

__________________

Actualizare 11:20. Deși analiștii se așteptau la o creștere cu 10% a prețului acțiunilor, cotația a crescut doar cu un procent în prima oră de tranzacționare.

_____________________

Premierul Victor Ponta se află la Londra, unde a dat semnalul începerii tranzacționării acțiunilor societăţii româneşti.

Statul a vândut 51% din companie cu 444 milioane de euro. Actiunea a costat 11 lei. Este cea mai mare ofertă publică inițială derulată în România.

Tranşa vândută de stat a fost împărţită în 177,1 milioane de acţiuni. Micii investitori au avut la dispoziţie 15% din acţiuni, celelalte fiind rezervate investitorilor mari.

Printre marii investitori se află și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, care a devenit al doilea acționar ca mărime, după statul român, cu 8,6% din acțiuni, pentru care a plătit 75 milioane de euro. Al treilea mare acționar este grupul financiar ING, care a cumpărat acțiuni prin mai multe entități.
Analiștii se așteaptă la o creștere cu 10% a cotației acțiunilor după prima zi de tranzacționare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri