Elicoptere Airbus made in România

Data publicării:
Airbus Helicopters

Elicopterul fabricat la Braşov are o autonomie de minim 650 de kilometri şi zboară cu o viteză de croazieră de 250 de kilometri pe oră. Poate transporta până la 17 pasageri - în versiunea civilă şi până la 22 de luptători echipaţi - în cea militară. Aparatura de la bord, printre care şi un pilot automat performant, e de ultimă generaţie.

Benoit Terral, director de promovare a vânzărilor Airbus Helicopters: Funcţionează foarte bine la viteze mici, pilotul automat poate fi folosit chiar şi la viteză zero. Ultimul nivel de siguranţă al echipamentului permite stabilizarea elicopterului la 45 de metri înălţime.

Primul elicopter Airbus H215 va ieşi pe porţile fabricii de la Ghimbav în 2017. Oficialii companiei franceze spun că au deja comenzi pentru 20 de aparate de zbor.

Guillaume Faury, director executiv Airbus Helicopters: Este o investiţie de 50 milioane de euro a Airbus Helicopters şi va crea în jur de 300 de locuri de muncă, pentru întreaga linie de asamblare a elicopterelor şi de servicii asociate.

Capacitatea de producţie a fabricii va fi între 15 şi 20 de elicoptere H215 pe an. Primii 23 de angajaţi sunt la specializare, în Franţa.

Francois Saint-Paul, ambasadorul Franţei în România: Şi în România avem experienţa, voinţa, capacitatea şi voinţa de a face împreună ceva pe termen lung.

Airbus Helicopters mai are la Braşov un centru de reparaţii pentru elicopterele companiei, în care lucrează 156 de oameni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri