Elon Musk sfidează autoritățile americane și repornește fabrica Tesla. "Dacă cineva urmează să fie arestat, vă cer să fiu eu acela"

Data actualizării: Data publicării:
tesla

Elon Musk a anunțat pe Twitter că Tesla va reîncepe luni după-amiază producția la fabrica din California, sfidând ordinul emis de autoritățile locale din domeniul sănătății, informează The Guardian.

"Tesla reîncepe producția împotriva regulilor Comitatului Alameda", a scris Musk pe Twitter. "Voi fi pe linia de producție alături de toată lumea. Dacă cineva urmează să fie arestat, vă cer să fiu eu acela".

Anunțul miliardarului american vine după o săptămână în care Musk a amenințat de mai multe ori autoritățile comitatului în care se află singura fabrică Tesla din SUA. Sâmbătă, Tesla a acționat în instanță Comitatul Alameda, susținând că ordinul emis de autoritățile locale din domeniul sănătății este în contradicție cu constituția statului California. Elon Musk a mai amenințat că va muta sediul și "viitoarele programe" ale companiei în Texas sau Nevada și a sugerat că ar putea să nu mai păstreze fabrica din Freemont.

Nemulțumirile lui Musk provin din faptul că fabrica Tesla este situată într-o zonă a Californiei cu reguli mai stricte. Guvernatorul Gain Newsom a anunțat că va permite reluarea unor activități din 8 mai, însă regulile statului nu le depășesc pe cele impuse de autoritățile locale, dacă acestea din urmă au emis reguli mai stricte. Astfel, unele comitate au decis să mențină restricțiile până la finalul lunii mai.

Legea statală prevede o amendă de până la 1000 de dolari pe zi sau până la 90 de zile de închisoare pentru încălcarea regulilor emise de autoritățile din domeniul sănătății.

Departamentul de sănătate din Alameda a anunțat luni că Tesla realizează mai mult decât "operațiunile de bază" care sunt permise și că a notificat compania că nu poate face acest lucru până când nu stabilește împreună cu autoritățile un plan sigur pentru reînceperea activitității.

Fabrica Tesla din Freemont, unde lucrează 10.000 de oameni, a fost închisă în data de 23 martie. Luni, parcarea fabricii era aproape plină, dând naștere la speculații că Tesla avea de gând să încalce ordinul local încă dinaintea mesajului lui Elon Musk.

Editor web: V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Cât a ajuns să coste să-ți construiești o casă de 50 mp: Prețurile la materiale de construcție, dar și...
Digi FM
O româncă stabilită de 12 ani în Spania a crezut că este curtată de Brad Pitt: „Se juca foarte mult cu...
Pro FM
Declarația surprinzătoare a lui Randi: "Nu am iubit niciodată. Nu e greu să trăiesc așa". Religia și...
Film Now
Leonardo DiCaprio și Vittoria Ceretti și-au dus relația la un alt nivel. Modelul în vârstă de 25 de ani și-a...
Adevarul
„Lâna de aur", cel mai scump material textil natural din lume. Firul de Vicuña se vinde la gram, la fel ca...
Newsweek
VIDEO Franța face o muniție specială pentru avioanele F-16 din Ucraina. Ce bombe îi lovesc pe ruși?
Digi FM
Carne de pui îngălbenită artificial pentru a părea mai bună. “Unii dintre pui sunt vopsiți prin hrănire...
Digi World
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu...
Digi Animal World
Momentul când o pisică reușește să evadeze dintr-o cușcă a devenit viral: „E ca un spion. Nimic nu o poate...
Film Now
Keanu Reeves și iubita lui, Alexandra Grant, fotografiați când se sărută. Starul din „Matrix” pare să-și fi...