Elon Musk: Tesla a fost la un pas de faliment anul acesta

Data publicării:
elon musk

Elon Musk a dezvăluit că Tesla, companie pe care o conduce din poziția de CEO, a fost la mai puțin de 10 săptămâni de faliment, în timpul producției sedanului Model 3, ultima mașină electrică lansată pe piață, scrie CNN.

Elon Musk a făcut această dezvăluire în cadrul episodului 4 al documentarului Axios, difuzat de HBO. Musk a confirmat astfel, în sfârșit, bănuielile investitorilor și ale jurnaliștilor americani, care au scris toată vara că Tesla are grave probleme și se chinuie să atingă targetul de producție a Model 3.

Tesla a atins în iunie targetul de producție de 5.000 de mașini pe săptămână. În octombrie, Musk a anunțat că celebra companie a terminat trimestrul trei pe profit. Este primul trimestru profitabil al Tesla din 2016 încoace.

Înainte să atingă această importantă bornă, Tesla se confrunta cu datorii de 1 miliard de dolari și puține fonduri pentru a le onora.

Musk a spus că în această perioadă Tesla a trecut printr-o adevărată hemoragie financiară. Dacă problemele de producție nu ar fi fost rezolvate la timp, compania s-ar fi prăbușit.

Tesla a negat tot anul că are probleme financiare și a promis că va fi profitabilă până la final de 2018.

Cât despre Elon Musk, acesta s-a mutat la propriu în fabrica din Fremont, California, pentru a rezolva problemele de producție.

„Am făcut-o pentru că, în caz contrar, existau șanse mari ca Tesla să moară”, a spus Musk.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri