Alimentarea cu electricitate, mai greoaie decât în Africa

Data actualizării: Data publicării:
electrica

Banca Mondială ne plasează pe poziția 147 din 187 la ușurința racordării la rețeaua de electricitate și pe poziția 150 la obținerea autorizațiilor de construire.


Potrivit raportului Băncii Mondiale, România a făcut progrese în domeniul plății taxelor, indicator la care se clasează pe locul 42 la nivel mondial, cu opt poziții mai sus decât anul trecut. Cel mai semnificativ declin a fost la indicatorul "obținerea autorizațiilor de construire", unde țara noastră a pierdut 55 poziții, clasându-se pe locul 150, față de 95 anul trecut.

La acest capitol, precum și în privința ușurinței racordării la rețeaua de electricitate, România stă mai prost decât țări plasate la coada clasamentului. Este mai ușor să re racordezi la rețeaua de electricitate dacă stai în Insulele Capului Verde, Guineea Ecuatorială, Honduras, Togo, Ghana, Rwanda sau în Cambodgia decât în România. În țara noastră sunt necesare nouă proceduri față de media de 4,7 în țările OECD, iar timpul de așteptare este de 174 de zile față de 79,1 zile în OECD. Costurile conectării la rețea sunt de cinci opri peste media venitului pe locuitor față de 63% din media veniturilor în OECD.

Citește și: la peste 100 de metri de stâlp aveți șanse zero să vă racordați la rețea

Absurditățile operatorilor: Racordare doar dacă știți cum pornește motorul dvs

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri