Comerciantul cu țiței al statului comunist intră în faliment. Istoria zbuciumată a acționarilor

Data actualizării: Data publicării:
Sonde petroliere petrol titei GettyImages septembrie 2015

Justiția a dispus intrarea în faliment a Petrolexportimport, companie ce a avut până în 1997 monopolul operațiunilor de comerț exterior de țiței.

High Oil Prices Continue To Drive Gas Prices Steadily Upwards
Foto: Guliver/GettyImages

Tribunalul București a decis marți intrarea in faliment prin procedura simplificată a debitorului Petrolexportimport SA, numind lichidator judiciar provizoriu Casa de Insolvență Iopnescu și Sava SPRL potrivit unui anunț la Bursa de Valori București.

Petrolexportimport s-a înfiinţat în 1948, iar pe vremea comunismului era principala companie prin intermediul căreia se desfăşurau afacerile cu petrol ale ţării. Compania a fost deținută în ultimii ani de omul de afaceri Ovidiu Popescu, decedat în Statele Unite în 2011 și ulterior de Alexandru Popescu, fiul acestuia.

În urmă cu câțiva ani Petrolexportimport a provocat un scandal în urma intenției sale de a construi un turn de 40 de metri lipit de palatul Știrbey pe Calea Victoriei din București. Alexandru Popescu a fost protagonistul unui accident petrecut pe lacul Snagov cu o ambarcațiune de mare vitezăcare s-a soldat cu decesul unei persoane și rănirea altor câteva. Intrarea în faliment va lăsa numeroși români cu hârtii fără valoare reprezentate de cupoanele eliberate la privatizare de Petrolexportimport.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri