Comisia Europeană cere statelor membre o piaţă liberă a energiei

Data publicării:
energie electrica

Avertisment pentru România, din partea comisarului european pentru Energie şi Schimbări Climatice. Arias Miguel Canete atrage atenţia că piaţa energiei trebuie să fie liberă, aşa că preţurile nu pot fi reglementate, aşa cum a făcut guvernul României, prin intermediul Ordonanţei 114.

Doar în acest fel poate apărea concurenţa pe piaţa energiei şi, implicit, scăderea preţurilor. Comisarul a transmis mesajul la reuniunea miniştrilor de profil care a avut loc la Bucureşti. În România, nu a fost definit consumatorul vulnerabil. Iar ordonanţa 114 prevede prețuri reglementate pentru consumatorii casnici la energia electrică, chiar dacă piața era deja liberalizată.

Arias Miguel Canete, comisarul European pentru Energie: „Cerem statelor membre să elimine preţurile reglementate şi să deschidă piaţa! Înţelegem că pentru consumatorii vulnerabili s-ar putea să mai fie nevoie să fie reglementate preţurile o perioadă, iar până la urmă, va trebui să asigurăm preţuri mai mici pentru consumatorii vulnerabili. Acesta e unul dintre elementele cele mai importante ale guvernanţei pe care am instituit-o.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri