Daniela Lulache, șef pentru politici nucleare la OECD

Data actualizării: Data publicării:
DANIELA-LULACHE

Dată jos din conducerea producătorului de energie Nuclearelectrica, Daniela Lulache a fost numită Head of policy and coordination la Agenţia pentru Energie Nucleară (NEA) a Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD).

Aceasta a declarat vineri pentru News.ro că abia a preluat acest post, în urma unui proces de recrutare, fără a da şi alte detalii. Daniela Lulache s-a născut la 25 august 1967 şi este economist, absolvent al Academiei de Studii Economice din Bucureşti. Lulache a condus timp de patru ani, până în vara anului trecut, compania de stat Nuclearelectrica, care operează centrala nucleară din Cernavodă. De asemenea, între mai 2012 şi mai 2013 a fost consilier al viceguvernatorului BNR, iar în perioada martie 2006 - decembrie 2009 a fost director general al Fondului Proprietatea.

Anterior, între ianuarie 2005 şi martie 2006 a fost director al Direcţiei de restructurare şi recuperare credite al Raiffeisen Bank. Lulache a intrat în atenția opiniei publice în perioada în care era director general al Fondului Proprietatea pentru sumele mari încasate cu titlul de salariu și bonusuri. Sumele mari încasate la acel moment au trezit nemulțumirea acționarilor Fondului. În 2009 Daniela Lulache a încasat un salariu plus bonusuri şi compensaţii de 1,87 de milioane de lei sau aproape o jumătate de milion de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri