Directorul celei mai mari confederații patronale din România: Prețul mediu al combustibilului va fi mâine în jur de 8 lei

Data publicării:
benzinarie in bucuresti
Cozi la benzinării. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Radu Burnete, directorul Confederației Patronale Concordia, din care fac parte și producătorii de carburanți din România, spune că prețul mediu al combustibilului va fi joi „în jur de 8 lei” pe litru, și nu 11 lei pe litru, așa cum se vehicula în spațiul public.

„Oameni buni, sunt directorul celei mai mari confederații patronale din România. Producătorii de benzină sunt membrii noștri. NU O SĂ FIE MÂINE BENZINA 11 LEI. Vă spun asta cu toată responsabilitatea de care sunt capabil. Da, e război lângă noi. Da, e inflație. O să fie fluctuații. Da, mâine o să treacă puțin de 8 lei, poate va fi 8,10, dar nici vorbă de minciunile circulate iresponsabil. Vă rog, mergeți acasă.

Later edit: Nu vă mai luați după o poză de nu știu unde. Vedeți linkul de mai jos. Știți foarte bine că există benzinării mai scumpe, altele mai ieftine. Noi vorbim de prețul mediu în România. Dacă-mi arătați o poză cu 9 lei, e o benzinărie din mii. Eu vă spun că prețul mediu al combustibilului în România va fi mâine în jur de 8 lei. Și că există stocuri și că nu e niciun motiv să vă panicați. Și că în această perioadă de criză vor mai fi fluctuații, dar haideți să acționăm rațional.

Încă un later edit și gata: căutați pe internet și citiți despre «self-fulfilling prophecy». Wikipedia e suficient”, a scris Radu Burnete, directorul Confederației Patronale Concordia, pe Facebook.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat, miercuri seară, că informația privind scumpirea carburanților la 11 lei/ litru a plecat de la reţeaua de benzinării MOL, iar „dacă ar fi fost mai atenţi, acest lucru nu s-ar fi întâmplat”. Potrivit informaţiilor Agerpres, din cauza unor probleme la o rafinărie din Ungaria, MOL înregistrează un deficit de carburanţi pe piaţa din România iar compania a scumpit, deja, combustibilii pentru flotele de transportatori la peste 10 lei pe litrul de motorină.

În acest context, prim-ministrul Nicolae Ciucă a dispus începerea de controale ample la staţiile de alimentare cu carburant. La rândul său, directorul general al ANPC, Paul Anghel, a declarat pentru Agerpres că vor începe controalele la benzinării pe zona de competenţe a instituţiei, respectiv informarea corectă a consumatorilor şi în ceea ce priveşte practicile comerciale incorecte.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a anunţat că nu există motive reale pentru creşteri accelerate de preţuri în România.

„Nu există motive reale pentru creşteri accelerate de preţuri in România. Ţara noastră are stocuri suficiente de carburant. Prim-ministrul Nicolae Ciucă a dispus începerea de controale ample la staţiile de alimentare cu carburant. Guvernul României nu va permite niciun derapaj, nicio tentativă de speculă”, a declarat Dan Cărbunaru.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri