Energia electrică la consumatori casnici se ieftinește de la 1 iulie

Data publicării:
lampa
Foto: Gulliver/Getty Images

Valoarea prețurilor maxime la energie pentru consumatorii casnici alimentaţi în regim de serviciu universal va scădea în medie cu 3,53% față de prețurile actuale, informează ANRE.

lampa
Foto: Gulliver/Getty Images

“Potrivit prevederilor legale, furnizorii de ultimă instanţă (FUI) sunt obligaţi să asigure furnizarea de energie electrică, în condiţii de calitate şi la preţuri rezonabile, transparente, uşor comparabile şi nediscriminatorii. În urma implementării noii Metodologii de stabilire a modului de calcul și a condițiilor de avizare a prețurilor aplicate de furnizorii de ultimă instanță obligați și furnizorii de ultimă instanță opționali clienților finali, în ședinta Comitetului de reglementare al ANRE de astăzi, 22.05.2018, au fost aprobate valorile prețului maxim pentru serviciul universal pentru perioada 1 iulie 2018 – 30 iunie 2019, pentru fiecare zonă de rețea”, se arată într-un comunicat al ANRE, informează e-nergia.ro.

“Astfel, valoarea prețurilor maxime pentru consumatorii casnici va scădea în medie cu 3,53% față de prețurile actuale. În 3 zile lucrătoare de la data aprobării valorii prețurilor maxime pentru fiecare zonă de rețea, FUI obligați trebuie să transmită la ANRE, spre avizare, prețurile practicate pentru intervalul 1 iulie 2018 – 30 iunie 2019. Prețul propus spre avizare poate fi mai mic sau cel mult egal cu prețul maxim stabilit de ANRE în ședința Comitetului de reglementare de astăzi. ANRE va aviza prețurile propuse de către FUI obligați până la data de 31 mai 2018”, spune Autoritatea.

FUI obligaţi sunt Enel, Electrica, CEZ şi E.On.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri