Exxon Mobil lansează o licitaţie pentru prospecţiuni în Marea Neagră

Data publicării:
ocean-endeavor

Sucursala din România a gigantul petrolier Exxon Mobil a lansat o licitaţie pentru un acord cadru pe patru ani pentru achiziţia de servicii de prospecţiune geotehnică şi cartografie marină pentru zonele offshore din Marea Neagră.

ocean-endeavor

Valoarea contractului este estimată la maximum 34,3 milioane de dolari, fără TVA, ceea ce ar însemna o valoare cu TVA de 41,2 milioane de dolari, potrivit unui anunţ publicat marţi pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), informează News.ro.

În 2012, consorţiul format din grupul american Exxon Mobil şi compania OMV Petrom a anunţat descoperirea unui zăcământ evaluat între 42 şi 84 de miliarde de metri cubi de gaze naturale în blocul Neptun din Marea Neagră. Însă unii experţi în energie au afirmat că zăcământul ar putea depăşi 100 de miliarde de metri cubi.

Numărul minim de contracte subsecvente ce vor fi atribuite în baza acordului cadru scos la licitaţie este de 1, iar cel maxim este estimat la 6.

”Valoarea estimată a celui mai mare contract subsecvent este de 4,8 milioane de dolari americani şi corespunde unui număr estimat de 22 mostre geotehnice si 73 de mostre de mediu. Durata celui mai mare acord subsecvent este estimat a fi de 2 luni”, se arată în anunţ.

Garanţia de bună execuţie pentru fiecare contract subsecvent reprezintă 10% din valoarea sa, fără TVA.

Candidaţii selectaţi vor prezenta o garanţie de participare în valoare de 60.000 dolari americani, valabilă 120 de zile de la data limită de depunere a ofertei.

Candidaţii trebuie să dovedească că au avut o cifră de afaceri medie anuală în ultimele trei exerciţii financiare încheiate (2013, 2014 şi 2015) de cel puţin 4 milioane de dolari.

Termenul limita pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente este 10 ianuarie 2017. Termen limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 11 ianuarie 2017.

ExxonMobil Exploration and Production România Limited Nassau (Bahamas) Sucursala Bucureşti a avut anul trecut venituri totale de 251,05 milioane lei (55,8 milioane euro) şi pierderi de 321,54 milioane lei (71,45 milioane euro).

La nivel global, profitul net al Exxon Mobil, cea mai mare companie tranzacţionată public din lume, a scăzut cu 38% în trimestrul al treilea, la 2,65 de miliarde de dolari, dar a depăşit aşteptările analiştilor, compania compensând parţial preţurile scăzute ale petrolului cu reducerea costurilor, potrivit Reuters.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri