Hidroelectrica scapă definitiv de insolvenţă

Data publicării:
hidroelectrica

După aproape 5 ani de zile de la deschiderea procedurii de insolvenţă a Hidroelectrica, Curtea de Apel Bucureşti a pronunţat o decizie prin care a închis definitiv procedura insolvenţei celui mai important producător de energie din România.

hidroelectrica

Situația dezastruoasă în care se găsea Hidroelectrica la momentul formularii cererii de deschidere a procedurii, având pierderi cumulate de peste 170 milioane euro în exercițiile financiare 2011 –2012, datorii de peste 1,1 miliard Euro și o trezorerie netă negativă de 782 milioane lei, s-a datorat unui cumul de factori care au fost relevați de administratorul judiciar Euro Insol, în raportul privind cauzele si împrejurările insolvenței Hidroelectrica, se arată în comunicatul administratorului, potrivit Economica.net.

La data deschiderii procedurii insolventei, Hidrolectrica era parte într-un numar de 11 contracte bilaterale de furnizare a energiei electrice, extrem de păguboase pentru societate și care nu puteau fi încetate de Hidroelectrica datorita clauzelor extrem de dezavantajoase.

Aceste contracte bilaterale au generat în perioada 2006-2012 o pierdere financiară de 4.87 miliarde lei, respectiv puțin peste un miliard de euro.

Hidroelectrica a înregistrat în 2016, anul în care a ieşit practic din insolvenţă, un profit brut record de 1,5 miliarde de lei, potrivit datelor preliminare ale companiei. Astfel, în 2016, Hidroelectrica a reuşit să lucreze la o marjă substanțială a profitului brut de 45%.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri