Legea offshore. Dragnea: PSD își va susține poziția. Eu nu sunt comentatorul ALDE

Data actualizării: Data publicării:
170614_CONFERINTA_DRAGNEA_TARICEANU_00_INQUAM_Photos_George_Calin
Foto: InquamPhotos/George Călin

Președintele PSD, Liviu Dragnea, spune că partidul pe care îl conduce a fost de acord ca proiectul legii offshore să se întoarcă la comisii, pentru că nu ar fi avut în plen suficiente voturi pentru a fi adoptat. PSD își susține în continuare poziția în privința unei legi „de o importanță uriașă pentru România”, a mai spus Dragnea.

„PSD a fost de acord sa se întoarcă la comisii legea offshore.Se pare că nu se putea întruni o majoritate pentru a fi votată, iar dacă nu era votată, ar fi picat propunerea și ar fi rămas în vigoare forma inițială din vară. PSD își va susține în continuare poziția pe care a avut-o în comisii. Există calcule și simulări făcute de mai mulți specialiști, inclusiv de către Ministerul de Finanțe. Eu cred că este bine ca în comisie să fie foarte transparente și transmise publicului larg, pentru ca fiecare român să știe despre ce se discută”, a spus Liviu Dragnea.

Întrebat în legătură cu declarațiile deputatului ALDE Varujan Vosganian, care spunea ieri că debaterea legii offshore este „o improvizație”, Dragnea a spus: „Eu nu sunt comentatorul ALDE.

Am spus ce am avut de spus, este o lege de o importanță uriașă pentru România”.

Totuși, Dragnea spune că nu sunt tensiuni în coaliție să că PSD are în continuare majoritate în Camera Deputaților.

Legea offshore a fost retrimisă la comisii. Decizia a fost luată în urma neînțelegerilor apărute între aleșii PSD, ALDE și UDMR.

Proiectul prevede că banii nu vor merge la buget, ci într-un fond special pentru finanţarea proiectelor de infrastructură, ce vor fi construite prin parteneriat public privat. Un amendament prevede impozitarea câştigului extraordinar din creşterea preţului la gaze până la 70%. De asemenea, companiile vor avea o cotă mult mai mică de deducere din acest impozit excepţional a investiţiilor făcute, de doar 30%, față de 50% cât era anterior, potrivit unuia dintre amendamentele depuse la Cameră.

Companiile petroliere aşteaptă această lege pentru a lua o decizie în ceea ce priveşte exploatarea gazelor din Marea Neagră. Aici există rezerve descoperite de 200 de miliarde de metri cubi de gaze naturale, adică de 20 de ori consumul României.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri