Sari la conținut

Mariana Gheorghe părăsește OMV Petrom

Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom a decis marți înlocuirea Marianei Gheorghe cu Christina Verchere, o scoțiancă ce conduce o divizie asiatică a gigantului petrolier British Petroleum.

Christina Verchere este noul preşedinte şi director general executiv al OMV Petrom (SNP), cea mai mare companie industrială din România şi cea mai valoroasă companie listată la bursa de la Bucureşti. Numirea sa a fost făcută de Consiliul de Administraţie pentru perioada rămasă din mandatul Marianei Gheorghe, până în data de 16 aprilie 2019.

„Christina Verchere a acceptat numirea şi va prelua poziţia, în funcţie de disponibilitate, cel mai târziu începând cu 21 mai 2018”, arată OMV Petrom.

Christina Verchere, 46 de ani, are o experienţă de 19 ani în industria petrolieră, ea fiind responsabilă de divizia asiatică a British Petroleum (BP), unul dintre giganţi mondiali în acest domeniu.

Schimbarea Marianei Gheorghe are loc în ziua în care preşedintele României, Klaus Iohannis, s-a întâlnit cu o delegație OMV-Petrom, condusă de către directorul general al Grupului OMV AG, Rainer Seele. Potrivit unui comunicat al Președinției, discuțiile au cuprins o prezentare a strategiei de dezvoltare a companiei care include o creştere a gradului de internaţionalizare a Petrom, în vederea valorificării oportunităţilor existente în regiune, precum şi o creştere consistentă a investiţiilor începând cu anul acesta. S-a mai discutat despre nevoia de predictibilitate a cadrului fiscal şi legislativ și despre parteneriatul dintre OMV-Petrom şi Exxon-Mobile pentru exploatarea perimetrului Neptun Deep.