Ministru: „Suntem îngrijorați de posibilitatea ca ELCEN să furnizeze căldură și primăria să nu plătească, dar mergem pe bună credință”

Data actualizării: Data publicării:
ministrul Economiei, Virgil Popescu
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

ELCEN va furniza în continuare căldură și apă caldă pentru bucureșteni, după falimentul RADET, a dat asigurări ministrul Economiei, Virgil Popescu.

ELCEN e îngrijorat de datoriile curente, care ajung și la 3 milioane de lei pe zi, dacă primăria nu-și plătește datoriile. De aceea suntem foarte îngrijorați de posibilitatea ca ELCEN să furnizeze căldură și primăria să nu plătească. Dar mergem pe bună credință, ELCEN nu se gândește să oprească furnizarea apei calde și a căldurii bucureștenilor”, a spus ministrul, la Digi24.

Așteptăm ca zilele următoare, mâine cel mai devreme, dar și cel mai târziu, zic eu, ca primăria să vină cu o soluție, cu acea entitate juridică, Termoenergetica, să dea comenzi pentru preluarea agentului termic. Termoenergetica nu are licență pentru distribuția de energie termică și pentru a fi licențiată trebuie să fie delegată serviciu de utilitate publică, iar acest lucru se face de către CGMB. Până atunci se poate livra pe comenzi ale Primăriei Municipiului București către ELCEN”, a adăugat el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri