Ministrul Economiei: Benzina și motorina nu sunt produse oarecare. Prețul lor poate afecta economia, iar statul nu poate fi indiferent

Data publicării:
Florin Spătaru în studioul Digi24
Ministrul Economiei, Florin Spătaru. Foto: Captură Digi24

Florin Spătaru, ministrul Economiei, a declarat că operatorii din piață trebuie să înțeleagă că benzina și motorina nu sunt produse oarecare. „Prețul lor poate afecta grav economia națională și de aceea statul nu poate fi indiferent”, a spus ministrul, care a anunțat și sancțiuni severe pentru cei care „își îngroașă profiturile pe seama distrugerii noastre economice”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Operatorii din piață trebuie să înțeleagă că benzina și motorina nu sunt produse oarecare. Prețul lor poate afecta grav economia națională și de aceea statul nu poate fi indiferent. Pe termen mediu și lung analizăm posibilitatea introducerii de licențe de operare pe piața de carburanți din România”, a declarat ministrul Economiei, Florin Spătaru.

„Intenția Ministerului Economiei este ca în cadrul acestor licențe să introducem reguli mult mai stricte privind comercializarea carburanților. Astfel, sancțiunile pot viza chiar şi suspendarea sau anularea licenței. Nu putem asista impasibili cum unii își îngroașă profiturile pe seama distrugerii noastre economice”, a adăugat Spătaru.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri