Modificările pe sub masă la Legea offshore au fost aprobate de către Comisiile parlamentare

Data publicării:
Coast Guard Attempts Burning Off Oil Leaking From Sunken Rig
Foto: Gulliver/GettyImages

Comisiile reunite de Energie și Economie ale Senatului, responsabile cu raportul asupra cererii de reexaminare a Legii offshore înaintată de președintele Klaus Iohannis, au modificat substanțial actul normativ față de varianta în care acesta fusese adoptat de Camera Deputaților.

Coast Guard Attempts Burning Off Oil Leaking From Sunken Rig
Foto: Chris Graythen/Getty Images

Modificările anunțate săptămâna trecută de către Digi24.ro au fost aprobate luni de către Comisiile reunite de energie ale Senatului și Camera Deputaților. „Vehiculele” modificărilor au fost doi parlamentari PSD, anume Șerban Nicolae și Marin Gheorghe.

Ce prevăd modificările? Toate taxele și redevențele datorate de companiile care vor să extragă gaze naturale din Marea Neagră vor fi înghețate pe toată perioada acordurilor petroliere semnate cu statul român, iar acestea își vor putea deduce din baza de impunere a impozitului pe veniturile suplimentare offshore toate investițiile efectuate în perimetrele concesionate, de la intrarea în vigoare a acordurilor petroliere, în limita a 60% din totalul veniturilor suplimentare, potrivit Profit.ro.

În plus, a fost înghețat pe toată perioada concesiunilor și procentul de 50% din cantitatea de gaze naturale contractate cu livrare în același an calendaristic pe care petroliștii din Marea Neagră sunt obligați să îl vândă anual pe bursele de gaze din România, în mod transparent și nediscriminatoriu.

Modificările făcute, pe placul companiilor petroliere, suprind căci PSD prin vocea liderului său, Liviu Dragnea, a avut în ultima perioadă mai multe luări de poziție ofensive privitoare la companiile în cauză.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri