Noi resurse de petrol în România

Data publicării:
High Oil Prices Continue To Drive Gas Prices Steadily Upwards
Foto: Guliver/GettyImages

Petrom a descoperit un nou zăcământ important de petrol într-un perimetru din estul României. Ar fi vorba despre un câmp de hidrocarburi descoperit la mare adâncime, iar zona respectivă este explorată în această perioadă împreună cu americanii de la Hunt Oil.

Potrivit economica.net, oficialii Petrom au spus că rezultatele sunt foarte promiţătoare. Încă din 2010, Petrom şi Hunt Oil explorează, în comun, în România 2 blocuri - la Adjud şi la Urziceni Est, aşadar e posibil să fie una dintre aceste zone.

Cum hidrocarburile au fost descoperite la mare adâncime, e de aşteptat ca şi investiţiile ulterioare să fie mai mari. În astfel de situaţii, zăcământul se testează pentru a se vedea dacă poate ajunge la suprafaţă şi la ce flux. Dacă concluziile sunt bune, atunci se vor fora puţuri adiţionale, iar premisele privind o dezvoltare cât mai rapidă sunt bune, pentru că în zonă Petrom are deja multe instalaţii.

În 2016, Petrom şi Hunt Oil au început producţia experimentală de gaze din zăcământul Padina Nord, din blocul Urziceni Est. De acolo rezultă o producţie medie de gaze şi condensat de 1.900 de barili echivalent petrol pe zi, ceea ce înseamnă că sonda este una dintre cele mai productive din portofoliul OMV Petrom. În total, cele 2 companii au investit acolo 17 milioane de euro.

Producţia de hidrocarburi a României ar fi în scădere, declinul fiind de aproximativ 10% pe an. Dar Petrom a explicat că, în urma noilor investiţii dar şi a descoperilor recente, acest declin ar fi de doar 4 procente anual.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri