Prima stație de încărcare a mașinilor electrice dintr-o benzinărie

Data publicării:
charging-car-cu-620

Electrica și OMV Petrom au inaugurat prima stație de încărcare rapidă pentru mașini electrice într-o benzinărie OMV. Aceasta se găsește pe bulevardul Aerogării din București.

charging-car-cu-620

Evenimentul face parte dintr-un proiect pilot în cadrul căruia vor fi instalate puncte de încărcare rapidă a mașinilor electrice în București, în patru stații OMV și la sediile centrale ale OMV Petrom (Petrom City) și Electrica.

În fiecare dintre cele patru stații OMV din București, precum și la sediile Electrica și OMV Petrom, vor fi instalate stații de încărcare rapidă pentru vehicule electrice, acestea având capacitatea maximă de alimentare de 50 kWh.

Prin aceste stații cu încărcare rapidă, un autovehicul 100% electric poate încărca 80% din capacitatea acumulatorului, în doar aproximativ 20 de minute, față de 7-8 ore cât ar dura la o priză non-dedicată acestui serviciu.

Potrivit Asociației Producătorilor și Importatorilor de Automobile, în 2015, numărul mașinilor electrice și hibrid noi vândute în România s-a dublat,la 495, de la 236, în 2014.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri