Șefii OMV Petrom, audiați de o Comisie parlamentară

Data publicării:
razvan nicolescu ministru energie

Informația a fost furnizată marți de deputatul PSD, Iulian Iancu, care nu a precizat și calitatea în care vor fi convocați la Comisia parlamentară de anchetă privind activitatea ANRE (autoritatea de energie) înalți responsabili și angajați OMV Petrom.

Foto: Răzvan Nicolescu, fost ministru al Energiei, este amenințat cu Parchetul General de un parlamentar PSD

Informațiile au fost furnizate marți în contextul în care Răzvan Nicolescu, fost ministru al Energiei și expert în domeniu, a afirmat că măsura impunerii unei cote de minim 70% a gazelor tranzacționate prin OPCOM face jocurile rușilor de la Gazprom. Impunerea unei astfel de cote este o măsură susținută de deputatul Iulian Iancu. Furia lui Nicolescu împotriva sa ar fi explicabilă prin aceea că acesta va fi audiat de Comisia Parlamentară, susține Iulian Iancu într-o postare pe Facebook.

”În contextul atacului pe care domnul Răzvan Nicolescu l-a lansat împotriva mea printr-o postare recentă pe contul său pe o rețea de socializare, vreau să fac următoarele precizări. În primul rând, constat că domnia sa a aflat că va fi audiat de Comisia parlamentară de anchetă privind activitatea ANRE și s-a lansat într-un atac la adresa mea în speranța că voi fi impresionat sau speriat”.

Iancu spune că vor fi convocați și înalți responsbaili OMV Petrom. ”Îl anunț că nu va fi singur pentru că din partea companiei OMV Petrom vor fi invitați și alți înalți responsabili și angajați care pot da informații lămuritoare despre următoarele: discriminarea producătorilor de energie electrică, manipularea pieței, creșterea artificială a prețului, vulnerabilizarea siguranței sistemului energetic național”.

În finalul rândurilor sale Iulian Iancu afirmă că nu este exclus ca Nicolescu să dea explicații chiar la Parchetul General. ”Tot în fața comisiei de anchetă amintite, domnul Nicolescu va putea da toate explicațiile necesare, inclusiv pe cele legate de Gazprom. Însă dacă nu o va putea face, va trebui să o facă la Parchetul General”, spune parlamentarul PSD.

Citește aici afirmațiile lui Nicolescu care au provocat supărarea deputatului PSD.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri