Teodorovici sugerează că Tăriceanu s-a grăbit cu declarațiile. Nu e sigur că OUG 114 va fi modificată

Data actualizării: Data publicării:
180327_tariceanu_CENTENAR_12_INQUAM_Photos_Octav_Ganea_
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Nu trebuie să plecăm de la ideea că OUG 114 sau ordonanța lăcomiei, cum i s-a mai spus, trebuie să fie modificată, a declarat ministrul finanțelor, Eugen Teodorovici, vineri seara, la Digi24. În orice caz, ordonanța nu are nicio șansă să fie introdusă în ședința de guvern de săptămâna viitoare, a spus Teodorovici.

„Dacă va fi un motiv pentru care să aducă un plus pentru români, cu siguranță suntem deschiși la orice propunere”, a spus Eugen Teodorovici, la Digi24, în legătură cu ideea unei modificări a ordonanței lăcomiei în sensul relaxării fiscalității în domeniul energiei.

Guvernul ar putea renunţa la taxa de 2% impusă companiilor din energie prin Ordonanţa de Urgenţă 114. Declaraţia a fost făcută miercuri de preşedintele Senatului la începutul unei întâlniri pe care a avut-o cu reprezentaţii unor firme din domeniu. Călin Popescu Tăriceanu susţinea că şi premierul Viorica Dăncilă ar fi recunoscut că taxa este excesivă. Discuţia de la Parlament a avut loc în contextul în care companiile din energie şi-au exprimat nemulţumirea faţă de prevederile ordonanţei.

Întrebat dacă a discutat cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, despre ideea unei eventuale modificări a taxei de 2 la sută pentru companiile din energie, ministrul Eugen Teodorovici a spus că nu a discutat și a subliniat că „orice idee la acest nivel se discută în coaliție”, or el personal nu a particupat la vreo discuție de acest gen. 

Întrebat dacă președintele Senatului s-a grăbit cu anunțul, Eugen Teodorovici s-a limitat să spună: „Nu vreau să fac astfel de remarci”. 

Nu e sigur că se elimină această taxă? a insistat jurnalistul Digi24.  „Își fac foarte mulți speranțe, mai ales că se face un lobby intens. Cândva o să va explicăm clar și public care sunt presiunile pe toate fronturile”, a răspuns ministrul, fără a fi mai explicit. 

El a avut un reproș voalat și pentru Ministerul Energiei. „Trebuie o analiză pe companiile din subordinea Ministerului Energiei. Trebuie să aflăm dacă cei care ne reprezintă (în consiliile de administrație ale unor companii precum Complexul Energetic Oltenia - n.r.) sunt cei mai potriviți oameni și acționează cu bună-credință. După ședința de guvern, am spus că analiza se va face lună de lună pentru a vedea cum cheltuiesc banii”, a arătat Eugen Teodorovici. 

Citiți și: 

Majorarea alocaţiilor. E. Teodorovici, la Digi24: S-a tras la sorţi ca Dragnea să anunţe amendamentul

E. Teodorovici, la Digi24: Azi, un consilier al lui Iohannis a sunat în minister pentru informaţii. Vrei informaţii, sună-mă pe mine!!

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri