Transelectrica a anunțat cauza penei de curent din București: un incident în cadrul lucrărilor de retehnologizare

Data actualizării: Data publicării:
panou-comanda-transelectrica
Foto: transelectrica.ro

Compania de stat Transelectrica a anunțat, vineri după-amiază, că pana majoră de curent din București a fost cauzată de un „incident” în cadrul lucrărilor de retehnologizare de la stația Domnești.

Compania a precizat că avaria s-a produs ora 12.47, în stația 400//110/20 kV Domnești, avarie care „a condus la întreruperea alimentării cu energie electrică a unei zone din Municipiul București”.

„Incidentul s-a produs în timpul realizării unor manevre în cadrul lucrărilor de retehnologizare. Compania a declanșat o investigație pentru stabilirea exactă a cauzelor și a condițiilor în care s-a produs incidentul”, se arată în comunicatul Transelectrica.

Potrivit sursei citate, manevrele de realimentare „au început imediat după producerea incidentului și au fost finalizate cu succes în aproximativ 60 de minute”.

„Menționăm faptul că Stația Domnești este în plin proces de retehnologizare și suntem convinși că prin investiția realizată riscul producerii unor astfel de incidente va scădea semnificativ. Ne cerem scuze tuturor consumatorilor afectați”, precizează compania. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri