Eugen Teodorovici: Ordonanţa 114 este cel mai curajos act normativ de după Revoluţie

Data actualizării: Data publicării:
eugen-teodorovici-buget-2019-inquamphotos-george-calin (2)
Foto: Inquam Photos/George Călin

Ordonanţa 114 din 2018, prin care Guvernul le impune băncilor „taxa pe lăcomie”, este cel mai curajos act normativ de după Revoluţia din 1989, fiind o măsură care susţine autorităţile locale şi sectorul construcţiilor, a susținut, luni, în plenul Camerei Deputaţilor, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

Teodorovici a fost aşteptat luni, în Camera Deputaţilor, pentru explicaţii pe tema efectelor Ordonanţei 114, numită și „ordonanța lăcomiei”. Dezbaterile au avut loc la solicitarea deputaţilor USR, tema fiind „Explicaţii despre efectele OUG 114”.

Teodorovici a spus că există o deschidere pentru dialog din partea Guvernului, iar ordonanţa susţine autorităţile locale şi sectorul construcţiilor.

Ordonanţa 114 este actul nomativ cel mai curajos şi îndrăzneţ de după Revoluţie, având în vedere complexitatea domeniilor pe care le reglementează. (...) Există o deschidere pentru dialog din partea tuturor miniştrilor. (...) Ordonanţa susţine autoritătile publice locale (...) şi sectorul construcţiilor”, a ministrul Finanţelor, potrivit News.ro.

Şi PNL a solicitat explicaţii pe tema acestei ordonanţe, chemând-o pe Viorica Dăncilă în Parlament deputatul liberal Raluca Turcan apreciind că actul normatitv, pe care l-a numit „Ordonanţa lăcomiei Guvernului PSD-ALDE”, bagă economia României în faliment.

OUG 114, adoptată de Guvern în luna decembrie 2018, a fost criticată şi de opoziţie, şi de companii, premierul Dăncilă anunţând intenţia de a o modifica.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri