EXCLUSIV. Drum național reparat de firmă specializată în ”baruri și alte activități de servire a băuturilor”

Data publicării:
5718928d682ccfb4a9e87fd4 1

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Craiova (DRDP Craiova), subordonată Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR), a acordat în 2014 două contracte în valoare de peste un milion de lei unei firme care nu a avut și nu are nici în clin nici în mânecă cu repararea drumurilor naționale.

Cele două contracte privesc repararea DN 7A, drum național care a înregistrat serioase alunecări de teren după ploile din primăvara anului 2014. Șoseaua leagă Valea Oltului de Valea Jiului trecând prin munții Parâng. El traversează stațiunea Voineasa.

Potrivit procesului verbal întocmit în mai 2014 de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Vâlcea, ploile au cauzat alunecări de teren cu afectarea corpului drumului și prăbușirea benzii de circulație, ravenarea taluzului, degradarea parapetului de zidărie de piatră și beton, în zona km 55, și alunecări de teren cu afectarea parțială a drumului, degradarea acostamentului și prăbușirea parapetului rigid de zidărie de piatră și beton, la km 59.

În astfel de situații, considerate evenimente imprevizibile, legislația achizițiilor publice permite acordarea contractelor printr-o procedură de negociere fără publicarea prealabilă a unui anunț de participare.

DRDP Craiova găsește o singură firmă și aceea specializată în baruri

Potrivit informațiilor furnizate de către SEAP – Sistemul Electronic de Achiziții Publice, pentru repararea alunecărilor apărute la km 55 și km 59, DRDP Craiova a demarat o procedură de negociere fără a publica un anunț de participare. Procedura presupune că autoritatea contractantă, în cazul nostru DRDP Craiova trimite mai multe cereri de ofertă la diferite firme, acestea înaintează ofertelor lor iar în final autoritatea contractantă negociază cu fiecare dintre acestea valorile propuse ale lucrărilor, stabilind o valoare finală.

În cazul de față suprinzător singurele oferte ”admisibile”, luate în calcul, au fost cele ale Livalclub SRL. Firma are un domeniu de activitate unic ”baruri și alte activități de servire a băuturilor”, sediu la etajul 1 al unui bloc din Tg Jiu, un capital social de 200 de lei și în jur de cinci angajați.

Deși obiectul de activitate era cu totul și cu totul altul, DRDP Craiova a desemnat câștigătoare firma Livalclub SRL și a semnat în decembrie 2014, cu câteva zile înainte de Crăciunul acelui an, două contracte în valoare de 645.038 lei și 441.480 lei

Livalclub și DRDP Craiova refuză explicații

Digi24.ro a încercat să afle atât de la DRDP Craiova, cât și de la Nicolae Liviu Bubulete, acționarul firmei Livalclub SRL, un tânăr economist în vârstă de 36 de ani, cum este posibil ca o firmă cu domeniu de activitate ”baruri” să execute lucrări de o asemenea complexitate care prespun mai mult decât așternarea unor strat de asflat.

Nicolae Bubulete spune că Livalclub ar avea ca obiect de activitate și lucrările de drumuri, fapt consfințit în certificatul constatator depus la Registrul Comerțului.

Trebuie menționat că domeniul de activitate ”baruri și alte activități de service a băuturilor” este unic și singurul ce apare atât la Registrului Comerțului, cât și la Ministerul de Finanțe, fiind neschimbat în perioada 2014-2016.

Rugat să ne înainteze o copie a acestui certificat constatator, Nicolae Liviu Bubulete s-a eschivat. Pe de altă parte și DRDP Craiova a susținut că Livalclub SRL ”are în domenioul de activitate execuția de lucrări de drumuri”, fără a prezenta vreo dovadă în acest sens

Solicitat să menționeze ce alte lucrări de construire de drumuri a făcut în trecut, Nicolae Liviu Bubulete a refuzat să ofere informații afirmând că acestea sunt confidențiale. La fel de discret a fost Bubulete și atunci când a fost rugat să spună dacă lucrările au fost făcute de firma sa sau dacă acestea au fost subcontractate altei firme.

Rugată să precizeze numele firmelor cărora le-au fost trimise invitații de participare, pentru a se vedea dacă nu cumva a fost trimisă o singură invitație firmei Livalclub SRL, DRDP Craiova a refuzat să ofere informațiile respective. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri