EXCLUSIV. G. Copos: Am pierdut jumătate din afaceri. Scăderea TVA la pâine, singura măsură economică a Guvernului

Data publicării:
interviu george copos

Ana Holding, concernul care reuneşte companiile deţinute de omul de afaceri George Copos, va ajunge la afaceri de 55 de milioane de euro la finalul anului, la jumătate faţă de anii de creştere economică.

Prin anii 2008, să spunem anul de vârf, noi aveam 100 de milioane de euro cifra de afaceri, aveam vreo două mii și ceva de angajați și eram foarte puternici, astăzi avem vreo 60 de milioane, între 52 și 58 de milioane de euro și avem 1.100 de angajați, deci am pierdut jumătate”, declară omul de afaceri George Copos, într-un interviu exclusiv pentru Digi24.

Ca să pună capăt declinului, George Copos vrea să-şi concentreze atenţia pe două componente ale afacerilor sale. Prima, compania care produce motoare electrice pentru electrocasnice și echipamente auto.

„M-am implicat și eu, m-am dus la jumătate deja din partenerii pe care îi avem în Europa și ne dorim o creștere de 50% a producției fizice de motoare electrice la Pitești”, spune omul de afaceri.

Nu va fi însă suficient, aşa că investiţiile în turism trebuie să contribuie şi ele la creşterea afacerilor.

„Pentru următorii 4-5 ani de zile, avem un program de 14 milioane de euro investiții. Vom reface în întregime camerele de la Hotelul Hilton Athenee Palace, va fi o investiție de circa 7,8-8 milioane de euro. De asemenea, pentru Crowne Plaza avem un program de circa 3 milioane de euro investiții, care îl vom demara anul acesta”, adaugă George Copos.

Întrebat ce a făcut Guvernul pentru mediul de afaceri, George Copos a spus că Executivul nu a luat până acum decât o singură măsură economică.

„Eu cred că este prima și mi-e teamă că singura decizie corectă care a fost luată de către Guvern prin care s-a redus TVA la pâine. Dacă dumneavoastră aveți alte lucruri importante de spus ca măsuri luate de Guvern, sunt curios să le aud”, susține fostul patron al Rapidului.

Omul de afaceri mai susţine că o altă măsură cu un impact real în economie va fi aprobarea Codului insolvenţei, care ar trebui să limiteze abuzurile prin care multe companii au intrat în insolvenţă doar pentru a nu-şi plăti taxele şi datoriile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri