EXCLUSIV. Oficial OMV: Potenţialul rezervelor de gaz din Marea Neagră şi subiectul gazelor de şist fac viitorul interesant

Data publicării:
robert lechner PR omv 1

„Consorţiul Şah Deniz a informat OMV, un acţionar al Nabucco, în ceea ce priveşte decizia privind ruta preferată de transport al gazelor către Europa. Proiectul Nabucco West nu a fost selectat de consorţiu”, se arata în comunicatul companiei OMV, transmis miercuri după-amiază.

Astfel, șansa României de a-şi reduce dependenţa de gazul rusesc a fost spulberată. Gazoductul Nabucco Vest, care ar fi urmat să treacă şi prin România, nu va mai fi construit, a anunţat grupul austriac OMV.

Contactat de Digi24, Robert Lechner, purtătorul de cuvânt al OMV, a detaliat implicațiile acestei măsuri și a vorbit despre prioritățile grupului austriac pe termen scurt.

Ce înseamnă refuzul consorţiului Şah Deniz de a selecta proiectul Nabucco Vest?

Robert Lechner: Proiectul iniţial, prin care voiam să aducem gaz din zona caspică în Europa prin gazoductul Nabucco Vest, este încheiat în această formă. Este evident că argumente să fie construit un coridor energetic prin sudul Europei există în continuare.

Ce înseamnă această decizie pentru independența energetică a Europei?

Robert Lechner: Potenţialul rezervelor de gaz din Marea Neagră şi subiectul gazelor de şist fac viitorul interesant, dar greu de prevăzut.

Care sunt prioritățile OMV acum? Eventual una legată de România?

Robert Lechner: În următorul an şi jumătate, poate în următorii doi ani, vom avea mai multe informaţii despre rezervele de gaz din Marea Neagră. OMV se va concentra şi asupra proiectelor din regiunea Mării Nordului.

Interviu realizat de Magda Crișan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri