Experiment Digi24: Cumpărături online versus cumpărături din magazin

Data publicării:
cos alimente cumparaturi craciun supermarket mediafax-2

Goana prin magazine după cumpărăturile de sărbători este obositoare şi consumă mult timp. Mediul virtual este soluţia pentru cei mai ocupaţi sau mai comozi.

Pentru a face o comandă online, trebuie să intrați pe site-ul magazinului şi să vă înregistrați.

Aveți nevoie de datele personale, o adresă de e-mail şi o parolă pentru autentificare.

Pasul următor este să vă alegeți produsele pe care vreți să le cumpăr, cadouri pentru Crăciun, produse proaspete, de băcănie, băuturi sau produse pentru casă. Întreaga procedură durează mai puţin de 10 minute.

La fel a procedat şi familia Stere. Nu au umblat printre rafturi să-şi căute produsele dorite, ci doar şi-au ridicat plasele în care se afla comanda plasată pe internet.

Programezi ziua, ora, şi vin extraordinar de repede, am stat 2 minute până a venit comanda”, a spus Dan Stere.

De beneficile comerţului online îşi dau seama tot mai mulţi români, mai ales înainte de sărbători.

Faţă de săptămâna trecută s-au dublat şi volumul de articole, şi valoarea lor şi numărul de comenzi. 90% din produse sunt produse de băcănie, produse proaspete, detergenţi şi cosmetică”, a afirmat Radu Tudor, director de proiect comenzi online.

Cel mai mare câştig al clienţilor este timpul economisit, mai ales că unele magazine online asigură şi transportul produselor la locuinţa clientului.

Reporterii Digi24 au făcut un experiment și au demonstrat că a fost nevoie de 40 de minute până când au reușit să adune de pe rafturile unui magazin 20 de produse, în condițiile în care hipermarketurile sunt aglomerate în această perioadă. Așadar, cu 30 de minute mai mult față de cât a durat cumpărarea acelorași produse de pe internet.

Multe dintre firmele de catering profită şi ele de sărbători şi oferă posibilitatea clienţilor să comande pe internet mâncare gătită, pe care o livrează clientului în ziua şi la ora dorită. Iar din meniu nu lipsesc produsele tradiţionale de Crăciun - sarmale, pomana porcului, cozonaci şi chiar vin fiert.

Românii au cumpărat în acest an de pe internet produse de aproape 750 de milioane de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri