Experții FMI verifică privatizarea CFR Marfă

Data publicării:
CFR Marfa-MFAX-3

FMI își dorește ca această privatizare să fie încheiată cu succes și să nu se mai repete situația din toamnă din cazul Oltchim, când, după eșecul privatizării, autoritățile române au dat vina pe Fond și au spus că au fost grăbite cu privatizarea.

Reprezentanții FMI au discutat astăzi la Ministerul Transporturilor până în jurul orei 13:00 despre privatizarea CFR și despre celelalte companii de stat.

Astăzi, la minister a fost prezent și fostul ministru Relu Fenechiu, el a ajuns în jurul orei 10 și a stat 10-15 minute. El a vorbit să vorbească cu cei care urmau să vorbească că Fondul Monetar Internațional, să le dea sfaturi despre ce proiecte să discute și spunea el că a propus revenirea subvenției pentru CFR Călători la nivelul din 2011. Pentru anul acesta subvenția a fost scăzută la 900 de milioane de lei, iar în 2011 se ridica la 1,2 miliarde de lei. Relu Fenechiu a mai vorbit și de o posibilă privatizare a CFR Călători.  

Câștigătorul licitației de privatizare a CFR Marfă este GFR și trebuie să plătească statului suma de 202 milioane de euro, însă după ce Consiliul Concurenței va da un aviz favorabil.

Citiți și: Privatizarea CFR Marfă se află în impas

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri