Fabricantul de avioane Boeing are prea multe comenzi. Măreşte producţia, iar echipele muncesc şi duminica

Data publicării:
boeing-1

Boeing are probleme cu producţia: s-a angajat să fabrice câte zece avioane 787 pe lună, dar cu greu poate menţine acest ritm. Are nevoie de mai mulţi oameni, iar pentru asta a adus echipe noi, care lucrează şi duminica.

Pentru Boeing este foarte important să îşi crească producţia. Constructorul merge în pierdere la producţia de 787, dar dacă va fabrica mai multe avioane va reuşi să intre pe profit. Este într-o concurenţă acerbă cu europenii de la Airbus, care anul trecut au reuşit să obţină mai multe comenzi.

Acum, Boeing a surclasat Airbus la livrări şi intenţionează să facă asta în continuare, mai ales că vrea să crească pe partea comercială ca să contracareze scăderea veniturilor din segmentul de apărare.

Boeing are acum de onorat comenzi pentru 5100 de avioane, cu o valoare de 400 de miliarde de dolari. Concurenţii de la Airbus au o listă de aşteptare şi mai mare, de peste 5500 de avioane. Sunt comenzi suficiente pentru a acoperi opt ani de producţie în cazul ambilor constructori.

Problema este că o listă de comenzi prea lungă înseamnă şi riscuri mai mari. În opt ani se pot întâmpla multe şi unele comenzi ar putea fi anulate, astfel că Boeing şi Airbus nu pot fi 100% siguri pe încasările viitoare.

Business Club

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri