Fed-ul din New York va injecta 150 de miliarde de dolari în pieţele financiare „gripate” de coronavirus

Data actualizării: Data publicării:
criză economică coronavirus
Foto: Profimedia

Fed-ul din New York a anunţat, luni, că va spori cantitatea de bani pe care o injectează în pieţele financiare de la 50 de miliarde în prezent la 150 de miliarde, ca măsură de protecţie împotriva riscurilor apărute din cauza epidemiei de coronavirus, relatează Business Standard.

„Această creştere de lichidităţi este menită să sprijine buna funcţionare a pieţelor în condiţiile în care actorii de pe piaţă implementează măsuri de protecţie ca răspuns la epidemia de coronavirus”, au spus reprezentanţii Băncii Federale a SUA de la New York într-un comunicat oficial al instituţiei.

În comunicat se mai arată că „aceste ajustări sunt menite să asigure că rezerva de lichidăţi rămâne amplă dar şi să tempereze presiunile financiare care ar putea să afecteze implementarea de politici economice”.

Banca Federală din New York a mai luat o astfel de măsură în septembrie, când dobânzile au început să crească în condiţiile în care au existat îngrijorări cu privire la lipsa lichidităţilor de pe piaţă.

Banca Federală din New York este una dintre cele 12 bănci federale din SUA şi se află sub jurisdicţia Sistemului Federal de Rezerve al Statelor Unite (banca centrală americană).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri