Fiat ar putea deveni firmă britanică

Data publicării:
fiat

Trebuie împăcate însă mândria italiană şi orgoliul american când vine vorba despre sediul viitorului producător ieşit din fuziunea Fiat cu Chrysler. Cea mai bună soluţie este cea neutră şi Marchionne vă încerca să convingă bordul companiei să meargă pe decizia propusă de el.

Oricum merge pe o reţetă deja verificată. În toamnă, a înregistrat în Marea Britanie o firmă formată în urma fuziunii Fiat Industrial, divizia producătoare de tractoare, cu un alt conglomerat specializat în utilaje agricole.

O decizie mult mai îndrăzneaţă este însă listarea Fiat-Chrysler la bursa din New York. Piaţa americană, cea mai importantă din lume, va da un acces mai bun la capital decât bursa din Milano, unde sunt tranzacţionate acţiunile Fiat.

Fiat a pornit achiziţia Chrysler în 2009, atunci când producătorul american era în faliment. Acum a ajuns să deţină pachetul majoritar, dar ca afacere, rolurile s-au inversat. Chrysler a fost salvată de faliment de Fiat, dar în prezent operaţiunile din Statele Unite susţin Fiatul din Europa, care e pe pierderi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri