Finanțări americane de 690.000 de dolari pentru Guvernul român

Data publicării:
agentie sua 1

Ambasada SUA a anunțat astăzi că, în contextul sprijinului continuu acordat Guvernului României, Agenția Americană pentru Comerț și Dezvoltare (USTDA) a acordat finanțare pentru două proiecte pentru a îmbunătăți capacitatea Guvernului român de a folosi tehnologia informației și a comunicațiilor (ICT) pentru a construi o economiei mai puternică.

Pe de o parte, este vorba de acordul de grant semnat astăzi de Guvernul SUA și Ministerul Afacerilor Interne, în valoare de 400.600 de dolari, pentru finanţarea unui studiu de fezabilitate care va evalua situaţia MAI în vederea realizării şi consolidării unui Centru de Date Integrat la nivelul instituţiei.

„Proiectul va promova o livrare mai eficientă a serviciilor către entitățile Guvernului român, către companii și cetățeni, producând în același timp și economii substanțiele la nivelul costurilor”, arată ambasada SUA.

Proiectul vine după o altă finanțare a Guvernului american, în valoare de 288.000 de dolari, conform unui acord semnat în 27 iunie, pentru dezvoltarea unor soluții moderne din domeniul ICT pentru a eficientiza procesele legislative din România. Potrivit ambasadei SUA, acest program va determina fezabilitatea implementării unui sistem modern de management al datelor. „Prin creșterea eficienței operaționale, acest proiect va îmbunătăți organizarea documentației și a corespondenței care țin de procesele legislative, crescând securitatea și capacitatea de a recupera datele, în același timp cu mărirea transparenței”, se menționează în documentul ambasadei SUA.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri