A cerut Ministerul de Finanțe bani Băncii Mondiale pentru Comarnic-Brașov?

Data publicării:
autostrada

Informații criptice de la Ministerul Finanțelor privind autostrada Valea Prahovei.

Întors de la Washington unde a participat în perioada 11 - 16 octombrie 2017 la Reuniunea anuală a Grupului Băncii Mondiale și a Fondului Monetar Internațional, ministrul de Finanțe, Ionuț Mișa a venit cu noutăți pentru cei care așteaptă de ani buni realizarea autostrăzii Comarnic-Brașov.

Mișa a discutat cu șefii Băncii Mondiale situația proiectelor de infrastructură, potrivit unui comunicat de presă remis miercuri de minister. ”Un element important al discuției l-a reprezentat cel referitor la proiectele mari de infrastructură. Astfel, ministrul român de finanțe, Ionuț Mișa, a discutat cu vicepreședintele BM, Cyril Muller, în vederea unei finanțări pentru autostrada Ploiești – Brașov”, spune ministerul în comunicat fără a oferi detalii suplimentare.

Ministerul de Finanțe nu a precizat dacă discuțiile în vederea unei finanțări semnifică o cerere de finanțare către Banca Mondială sau o cerere de asistență la angajarea unui împrumut.

Banca și-ar fi declarat sprijinul, urmând să demareze deja prima misiune tehnică începând cu data de 30 octombrie 2017, spune Ministerul de Finanțe.

Un alt punct important al discuției s-a referit la implicarea activă a specialiștilor BM, împreună cu alte instituții financiare internaționale, în privința a opt spitale regionale care, susțin autoritățile române, ar fi ”o prioritate pentru cetățeni”.

Mișa a dat asigurări că România își va menține deficitul bugetar sub 3% în 2017 și 2018.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri