Alina Gorghiu, președinte PNL, propune reducerea contribuțiilor la angajator cu 5,5%

Data actualizării: Data publicării:
alina_gorghiu_-pnlro

Propunerea a fost făcută de ea pe contul de Facebook și urmează unor propuneri mult mai drastice, de tăiere a CAS plătit de angajator, făcute de fostul secretar de stat Gabriel Biriș.

alina_gorghiu_-pnlro

”Cota unică de 16% pentru angajatori va conta pentru mediul de afaceri. În domeniul impozitării muncii, propunerea PNL va fi aceea de a diminua şi egaliza contribuţiile sociale la 16% pentru angajat şi 16% pentru angajator astfel:

  • Pentru angajat de la 16,5% la 16%.

  • Pentru angajator de la 21,5% la 16%”, a spus Gorghiu.

    Acum contribuţiile sociale pentru angajat sunt următoarele: 10,5% CAS, 5,5% CASS (sănătate), 0,5% șomaj. Pentru angajator, contribuţiile sunt de 15,7% CAS pentru condiţii normale de muncă, 5,2% CASS, şi 0,5% şomaj.

Propunerea ei urmează unei variante de anulare a CAS la angajator și de creștere a CAS la angajat propuse de Gabriel Biriș, fost secretar de stat în Ministerul Finanțelor. Proiectul acestuia prevedea majorarea contribuţiilor de asigurări sociale (CAS) ale angajatului de la 10,5% la 21,7%, iar pentru sănătate (CASS) de la 5,5% la 8,9%. În schimb, angajatorii urmau să fie scutiţi de CAS pentru condiţii normale de muncă, precum şi de CASS.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri