Sari la conținut

ANAF îi răspunde lui Liviu Dragnea: Nu a fost transmisă nicio circulară

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunţat miercuri că nu a transmis către direcţiile regionale o circulară care să impună inspectorilor fiscali aplicarea unor amenzi pentru atragerea unor sume suplimentare, ca reacţie la informaţii apărute în presă.

În presă au apărut recent informaţii potrivit cărora ANAF ar impune inspectorilor să aplice un anumit cuantum al amenzilor.

”La nivelul ANAF nu a fost transmisă nicio circulară referitoare la impunerea unor ţinte pentru atragerea de sume suplimentare, de către inspectorii fiscali. Precizăm că în sarcina ANAF au fost stabilite o serie de obiective, atribuţii si măsuri, în domeniul îmbunătăţirii colectării impozitelor, taxelor, contribuţiilor sociale şi a altor sume datorate bugetului general consolidat (...)”, se arată în comunicat.

În plus, Fiscul a anunţat că a demarat o anchetă în vederea documentului intern care a apărut publicat.

”Precizăm că preşedintele ANAF, Bogdan Nicolae Stan, a solicitat Direcţiei Generale de Integritate demararea unei anchete privind apariţia în mass-media a unui document intern, aparţinând Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Iaşi, care nu a fost aprobat de conducerea instituţiei”, se arată în comunicat.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a reacţionat recent, pe pagina sa de Facebook, în legătură cu apariţia în presă a documentului respectiv.

”Constat că inspectorii fiscali care controlează firmele sunt încă tributari unei mentalităţi de tip sovietic, de genul "chiar dacă eşti în regulă, îţi găsim noi ceva!”. E inadmisibil ca inspectorii fiscali să aibă normă la amenzi, cum reiese din circulara ANAF trimisă recent către direcţiile judeţene de finanţe. Din fericire, în scurt timp va intra în vigoare Legea prevenţiei care va pune capăt acestui fenomen. Nu se va mai da nicio amendă fără o acţiune de prevenţie premergătoare”, a scris Dragnea pe pagina sa oficială.