ANAF va verifica 80 de mari companii considerate cu risc fiscal ridicat

Data publicării:
anaf FB formular

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunţat, marţi, că vor fi verificaţi 80 de mari contribuabili consideraţi cu risc fiscal ridicat şi care nu au fost verificaţi în perioadele anterioare de către direcţia specială pentru mari contribuabili a Fiscului, din cauza lipsei capacitãţii de inspecţie din anii precedenţi.

anaf FB formular

Decizia a fost luată în urma unei analize efectuate de cãtre Directia Generalã Coordonare Inspectie Fiscalã din cadrul ANAF asupra marilor contribuabili administraţi de la începutul acestui an de cãtre Direcţia Generalã de Administrare a Marilor Contribuabili, care a arătat că aproape jumãtate dintre marii contribuabili nu au fost verificaţi în perioadele anterioare.

Totuşi, aceşti contribuabili au fãcut obiectul unei analize de risc pe baza mai multor criterii precum riscul legat de preţurile de transfer, marja de profit, neconcordanţe între declaraţiile fiscale depuse şi tranzacţii cu firme inactive sau radiate.

"În urma acestei analize de risc, structurile de inspecţie fiscalã din cadrul direcţiilor generale regionale ale finanţelor publice vor primi competenţe pentru efectuarea de controale fiscale la un numãr de aproximativ 80 contribuabili mari cu risc fiscal ridicat. Totodatã, la nivelul Directiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili au fost incluşi în programul de activitate al structurilor de inspecţie fiscalã un numãr de 28 de contribuabili pe baza acestor criterii", a precizat ANAF.

Măsura face parte din planul de măsuri pentru creşterea colectării la buget.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri