ASF a dezvăluit cât câștigă în medie, net, un angajat al Autorității

Data publicării:
bani in mana
Plata prejudiciului scapă evazioniștii de dosar Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Răspunsul a fost dat unui parlamentar care s-a arătat interesat de angajările făcute de Autoritatea de Supraveghere Financiară, de veniturile obținute de directorii instituției și de cele ale angajaților.

Peste două mii de euro, adică de trei ori salariul mediu net pe economie, au câștigat lunar cei 500 de angajați ai ASF potrivit datelor furnizate de instituție Camerei Deputaților drept răspuns la î intrebare adresată de Florin Claudiu Roman, deputat PNL de Alba. Răspunsul este disponibil aici.

„Salariul mediu de bază al personalului angajat, calculat pe primele nouă luni ale anului 2018, este de 9.730 lei net”, spune ASF în răspunsul înaintat. Autoritatea refuză divulgarea veniturilor de natură salarială ale directorilor din cadrul ASF, susținând că dacă ar face așa ceva ar încălca prevederile Regulamentului 679 din 2016 al Parlaemntului European și pe cele ale Regulamentului General de Protecție a Datelor.

Potrivit Hotnews.ro care a analizat declarațiile de avere ale persoanelor ce dețin funcții de vicepreședinți ai ASF sau membri nexecutivi în conducere, veniturile anuale ale acestora s-au situat între 300.000 și 700.000 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri