Banii necheltuiți din Sănătate vor fi „confiscați” de Guvern

Data actualizării: Data publicării:
nou nascut incubator bebelus spital
FOTO: Shutterstock

Contribuțiile pentru finanțarea cheltuielilor de sănătate, rămase nefolosite la sfârșitul anului, nu vor mai fi reportate pentru anul viitor, ci vor fi vărsate la bugetul de stat, ca venituri.

Măsură face parte dintr-un pachet de alte măsuri fiscale menite să peticească bugetul de stat, după ce Guvernul a aruncat în stânga și dreapta cu bani în tot cursul acestui an.

Pe lângă introducerea impozitului pe cifra de afaceri, a taxelor pe băuturi și țigări sau a impozitului pe veniturile suplimentare în sectorul energetic, prevederi care figurează într-un proiect de Ordonanță de Urgență care va fi adoptat miercuri, Guvernul ia în calcul și confiscarea banilor nefolosiți până la data de 31 decembrie în sectorul Sănătății.

Proiectul de OUG care va discutat miercuri prevede anularea articolului 367 din legea 95/2006 pentru reforma în domeniul Sănătății. Ce prevede articolul aborgat?

Art.367. Contribuțiile pentru finanțarea cheltuielilor de sănătate rămase la sfârșitul anului se reportează în anul următor și se utilizează cu aceeași destinație”, potrivit legii 95 din 2006.

Guvernul explică și ce se va întâmpla cu banii. Disponibilitățile necheltuite la data de 31 decembrie 2018 vor fi virate bugetului de stat în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a actualei OUG, spune proiectul.

Pachetul legislativ include și alte măsuri prezentate de Digi24.ro, aici.

Totodată, Guvernul pregătește noi taxe pentru companii, au declarat unele surse pentru Digi24.ro. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri