ANAF scoate la vânzare hotelurile lui Sorin Ovidiu Vântu. Cât costă luxosul complex Lebăda

Data actualizării: Data publicării:
vintu

Fiscul vinde joi o parte a bunurilor imobiliare deținute de către Sorin Ovidiu Vântu în Delta Dunării dar și în vecinătatea Capitalei.

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a organizat joi trei licitații pentru vânzarea unor bunuri imobile deținute de Sorin Ovidiu Vântu în Delta Dunării și județul Ilfov. Fiscul vrea să recupreze daune provocate de Vântu care se ridică la mai multe milioane de dolari.

În județul Tulcea ANAF vinde hotelul Lebăda , cu o suprafață construită desfășurată de peste 1.400 de metri deținute prin societatea Imobiliare Network 2002. Complexul hotelier cuprinde magazii, restaurante, bazin înot, popicărie, o uzină proprie de apă, instația solară, stații alimentare carburanți, ghețărie, discotecă, turn observare, magazii. Prețul de pornire a fost de 7,46 milioane lei , fără TVA. Terenul inclus este de aproape patru hectare.

Tot în Tulcea ANAF vinde un hotel situat în localitatea Sulina. Hotelul are trei etaje și va fi vândut împreuncă cu terenul deținut, respectiv 14.278 de metri pentru 4,35 milioane de lei.

În comuna Mihăilești, lângă Capitală, Sorin Ovidiu Vântu deținea proprietăți constând în terenuri și construcții cu o suprafață totală de 1.900 de metri. Prețul de pornire la licitație stabilit de Fisc este de 282 mii lei.

Acestea sunt însă doar o parte a proprietăților deținute de Sorin Ovidiu Vântu. Presa a relatat că tot în Delta Dunării condamnatul mai deține complexurile turistice Roșu și Salcia la comuna Maliuc.

Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat, în februarie, de către magistraţii Curţii de Apel Bucureşti la opt ani de închisoare în dosarul devalizării Fondului Naţional de Investiţii (FNI), decizia fiind definitivă.

Magistraţii au mai dispus menţinerea sechestrului până la concurenţa sumelor de 13,74 milioane lei și 7,28 milioane dolari.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri